Bekijk hier onze blogs

Wat is er actueel? Zijn er interessante ontwikkelingen? Is er een goed artikel verschenen? Heeft de Interapy-blogger iets interessants gezien? Onze psychologen houden je op de hoogte.

Bereikbaar

Door Melissa Blommers | 14-08-2012, Een paar weken terug liet ik mijn telefoon in het water vallen. Dat bracht op de eerste plaats dikke paniek met zich mee. Hoe moest ik verder? Nu was ik niet te bereiken en erger nog, ik kon niet meer dag en nacht in één oogopslag zien of ik nog mail had. Dat was juist zo handig voor mijn werk!

Nog voordat ik een nieuwe smartphone had, merkte ik dat het ook wel weer rustig was om niet de hele dag door mijn mail te hoeven checken, het nieuws te hoeven lezen of om via de sociale netwerksites op de hoogte te hoeven blijven van het reilen en zeilen van mijn vrienden.

Inmiddels niet meer weg te denken en ogenschijnlijk zo ontzettend makkelijk: de smartphone. Bijna iedereen heeft er één. Toch is de andere kant van de medaille wat grilliger. Als je denkt dat je altijd en overal alert en bereikbaar moet zijn, bevind je je dus altijd in opperste staat van paraatheid en als die staat maar lang genoeg aanhoudt, kan dat zelfs resulteren in een burn-out.

In onderstaand artikel geeft Carien Carsten advies over het omgaan met je smartphone. http://www.intermediair.nl/artikel/coach-worklife-balance/320927/burnout-door-je-smartphone-zo-voorkom-je-dat.html

Wil je meer weten over burn-out?

Lees meer over burn-out: