Depressie blog

Wat is er actueel op het gebied van depressie? Zijn er interessante ontwikkelingen? Is er een goed artikel verschenen? Heeft de Interapy-blogger iets interessants gezien? Onze psychologen houden je op de hoogte!

Goud!

Door User Not Found | 14-02-2014,

Gisteren won Stefan Groothuis goud op de Olympische spelen. Er was niemand die hem deze medaille niet gunde, zo bleek uit de reacties.

Stefan Groothuis overwon lichamelijke blessures en ook een blessure van de geest; een ernstige depressie in 2011. Bijzonder is hoe Stefan Groothuis hier open over heeft gepraat in verschillende media. Hij vertelt zijn verhaal om af te rekenen met het taboe rond psychische problemen. Onbeheersbaar piekeren, onzekerheid, slaapproblemen en gedachten aan zelfdoding maakte dat het een hel werd in zijn hoofd. Mooi om te horen in onderstaand fragment hoe Stefan vertelt over de ruimte die hij vond in gesprekken met zijn psychologe om te realiseren dat er geen pasklare antwoorden bestaan. Pasklare antwoorden en beweringen uitdagen en onderzoeken vormt een belangrijke bouwsteen van de behandeling gericht op depressie. Wanneer je de vrijheid ervaart dat jij zelf de controle hebt over de betekenis die je geeft aan dat wat je overkomt, dan ervaar je de ruimte waar deze topsporter over vertelt.

http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1360964

Wil je meer weten over depressie?

Lees meer over depressie: