Eetstoornis Blog

Wat is er actueel op het gebied van eetproblemen? Zijn er interessante ontwikkelingen? Is er een goed artikel verschenen? Heeft de Interapy-blogger iets interessants gezien? Onze psychologen houden je op de hoogte.
  • Blog: Supergezond?

    Gojibessen, cacaobonen, hennepzaad en tarwegras. Superfoods zijn de laatste tijd steeds meer in het nieuws en volgens De Volkskrant maakt 10% van de Nederlanders hier gebruik van. Een risico van het te gezond eten en vooral van het letten hierop, is dat dit doorslaat naar een steeds vaker voorkomende eetstoornis: orthorexia nervosa. Lees meer
    14-03-2014, door Anne Peerdeman
  • Blog: Smart bra

    Vorige week las ik een artikel over een onderzoek van Microsoft: Een bh die een seintje naar je smartphone geeft, als er een eetbui aan dreigt te komen. Lees meer
    13-12-2013, door Kyra de Boer
  • Blog: Wilskracht is niet nodig om af te vallen. Ander servies kopen en minder sporten wel.

    In een studie waar lijners vier jaar lang gevolgd werden, was bijna de helft zwaarder na afloop van het dieet. Een verklaring voor de tijdelijkheid van gewichtsverlies na een dieet is dat blijvend gewichtsverlies om een gedragsverandering vraagt. Niet één van vijf weken, maar een verandering die je langer dan de duur van een dieet volhoudt. Lees meer
    20-11-2013, door Janneke Broeksteeg
  • Blog: Waarom een handje chips eten meestal toch tot een lege zak leidt?

    Omdat chips verslavend zijn. Om preciezer te zijn: vet is verslavend. Zodra we vet proeven maakt het lichaam het stofje endocannabinoïde aan. Dat is een chemische stof (THC) die we ook in cannabis vinden. Het wekt eetlust op. Onderzoekers vermoeden dat mensen die geblowd hebben hierdoor een vreetkick kunnen krijgen. Lees meer
    05-04-2013, door Janneke Broeksteeg
  • Blog: De kleur van je servies is belangrijker dan je denkt

    De kleur van een bord en zelfs de kleur van het tafelkleed zorgen voor optisch bedrog. Zo scheppen mensen op een wit bord meer zuurkoolstampot op, dan op een blauw bord. Door een kleiner contrast tussen de stamppot en je bord kun je minder goed inschatten hoeveel je opgeschept hebt. Minderen met chocolade ijs? In een wit schaaltje lijkt het meer. Lees meer
    06-02-2013, door Janneke Broeksteeg

Wil je meer weten over eetproblemen?

Lees meer over eetproblemen: