Eetstoornis Blog

Wat is er actueel op het gebied van eetproblemen? Zijn er interessante ontwikkelingen? Is er een goed artikel verschenen? Heeft de Interapy-blogger iets interessants gezien? Onze psychologen houden je op de hoogte.

Mij niet gezien, nu online te zien!

Door Claartje Michels | 14-09-2012, Herinner je je nog dat ik een paar weken geleden schreef over Mij niet gezien? Een documentaire met een waardevolle missie: het eenzijdige beeld rondom eetstoornissen veranderen. In onze maatschappij leeft het beeld dat alleen broodmagere meisjes die amper eten een serieus eetprobleem kunnen hebben. Dat is een gevaarlijk vooroordeel. Er is namelijk een veel grotere groep vrouwen bij wie je aan de buitenkant niets ziet. Zij hebben een normaal gewicht én lijden aan een ernstig eetprobleem.

Vrouwen met zo’n ‘onzichtbare eetstoornis’ voelen zich vaak ongezien en onbegrepen. Ze worden lang niet altijd serieus genomen, zelfs niets binnen de hulpverlening. De angst om als aansteller gezien te worden is groot, waardoor de drempel om noodzakelijke hulp te zoeken onnodig hoog ligt.

De makers van Mij niet gezien (Proud2Bme oprichtster Scarlet Hemkes en regisseur Marnix van Wijk) willen de vooroordelen over eetproblemen doorbreken. Omdat ze het belangrijk vinden dat zo veel mogelijk mensen deze film kunnen zien, staat hij nu ook online. Ik raad jullie zeker aan hem te bekijken!

http://www.proud2bme.nl/TV_uitzendingen/Mij_Niet_Gezien

Ik heb de film gezien en ik ben ervan onder de indruk. Het is een integer portret van drie jonge vrouwen, die openhartig en met veel zelfinzicht vertellen over hun ‘onzichtbare’ eetstoornis. Je ziet aan de buitenkant niets aan hen, maar de invloed van de eetstoornis op hun leven is groot. De film maakt pijnlijk duidelijk hoe het eenzijdige beeld over eetproblemen deze meisjes in de weg zit. Dus, kijk de documentaire en spread the word!

Bron: www.proud2bme.nl

Wil je meer weten over eetproblemen?

Lees meer over eetproblemen: