eMEN

Unlocking the power of technology to improve Europe's mental health

Binnen het eMEN project gaat Nederland samen met vijf partnerlanden het gebruik van toegankelijke, betaalbare en effectieve digitale gezondheidszorg in Noordwest Europa stimuleren. Partnerlanden binnen eMen zijn: Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België, Frankrijk en Ierland. Interapy is een van de Nederlandse projectpartners.

Door het inzetten van meer innovatieve en hoogwaardige eGGZ (eHealth) producten kan de GGZ betaalbaar en voor iedereen toegankelijk blijven. Na afronding van het project in 2019 zal het gemiddelde gebruik van eGGZ in Noordwest Europa zijn gestegen met 7%, tot 15% in totaal.

eMen is gefinancierd door Interreg Noordwest Europa en loopt van mei 2016 tot en met november 2019.

Concreet gaan we het volgende doen:

  • Een EU-platform oprichten waar overheden, dienstverleners, GGZ-professionals, onderzoekers, eindgebruikers, beleidsmakers en ontwikkelaars samenwerken aan betere e-Mental Health.
  • 5 eGGZ producten voor depressie, angst en PTSS/psychotrauma (door)ontwikkelen en testen
  • Binnen het eMen-project zijn de volgende e-mental health-producten geselecteerd die in Noordwest Europa zullen worden uitgerold in een aantal pilots. Download hier de product development showcase
  • beleidsinstrumenten ontwikkelen  
  • verschillende thematische seminars en conferenties organiseren. 

Meer informatie over eMEN

  • GGZ-Instellingen die eGGZ succesvol willen integreren in hun organisatie kunnen zich aansluiten bij het eMEN platform: informatie eMEN voor de GGZ 

En volg ons op Twitter @emen_eu voor updates.


Projectpartners: 

https://www.arq.org/sites/default/files/domain-9/img_logo/logo_arq.png

https://www.arq.org/sites/default/files/domain-9/img_logo/logo_DGPPN.pngInternationaal seminar over implementatie van e-health in de ggz

Op 11 juli 2017 vindt het eerste in Nederland georganiseerde eMEN seminar plaats. Ondanks snelle technologische ontwikkelingen blijft grootschalige inzet van e-mental health in de GGZ tot nu toe uit. eMEN is een groot Europees eHealthproject dat de kansen die de technologie ons biedt optimaal wil toepassen in de GGZ, zodat deze betaalbaar en voor iedereen toegankelijk blijft.

Het komende seminar richt zich op de praktische kant van eHealth implementatie, met onderwerpen als: privacy, technologische uitdagingen en kwaliteit.

Privacy:
hoe ga je om met privacy, welke informatie deel je en op welke manier? Welke richtlijnen zijn er beschikbaar?

Technologische uitdagingen: verschillen in technische platforms? Aan welke voorwaarden moet een organisatie technisch voldoen om e-mental health te laten slagen?

Kwaliteit: wanneer heeft eHealth kwaliteit? Is er verschil tussen technische en academische kwaliteit? Innovatieve onderzoeksmethoden om klinische effectiviteit op een kosteneffectieve en tijdige manier vast te stellen passeren de revue.

Het wordt een middag vol inspirerende Nederlandse en internationale sprekers.

Deelname aan het seminar is gratis
Datum: dinsdag 11 juli 2017
Tijd: 12:00 - 17:00
Locatie: HILTON AMSTERDAM, Apollolaan 138, 1077 BG Amsterdam.
Geïnteresseerd? Meld je hier aan.

eMEN wordt gefinancierd door Interreg Noord-west Europa en provincie Noord Holland