Paniek blog

Wat is er actueel op het gebied van paniek? Zijn er interessante ontwikkelingen? Is er een goed artikel verschenen? Heeft de Interapy-blogger iets interessants gezien? Onze psychologen houden je op de hoogte.

(Mental) Supporters

Door Kyra de Boer | 23-10-2014,

‘Eén op de drie angstige Nederlanders zwijgt over probleem’ kopte Metro vorige week (http://www.metronieuws.nl/nieuws/een-op-drie-angstige-nederlanders-zwijgt-over-probleem/SrZnjf!KEyt3xxoJp3c/). Dat vind ik erg jammer, omdat het delen van moeilijke gevoelens en het verzamelen van ‘supporters’ twee belangrijke stappen zijn in de richting van het aanpakken van paniekaanvallen.

In de uitzending ‘Angst’ van de afgelopen zomer uitgezonden serie ‘Doe even Normaal’ van de NTR is duidelijk te zien welk verschil een behandeling kan maken. Sanne is begonnen met een behandeling en hoewel ze merkt dat het beter met haar gaat, zie je hoe paniekaanvallen haar nog in hun greep houden als ze op bezoek is bij haar pony. Wybe is inmiddels klaar met zijn behandeling en gaat een lange reis maken. Een mooie aflevering om terug te kijken, als je hem nog niet gezien hebt: http://www.npo.nl/doe-even-normaal/26-08-2014/VPWON_1227548.

Meer informatie over hoe een online behandeling van paniekaanvallen eruit kan zien, kun je nalezen op onze website: http://www.interapy.nl/paniekaanval/behandeling

Wil je meer weten over paniek?

Lees meer over paniek: