Onze behandeling bij de rouwverwerking

De rouwverwerkingsbehandeling helpt je bij het verwerken van je verlies.  Het verliezen van een dierbare is voor iedereen verdrietig en aangrijpend, maar soms lijkt de verwerking te stagneren. In dat geval kan een behandeling rouwverwerking uitkomst bieden.
Wij bieden de behandeling van rouwverwerking volledig online aan maar ook hybride of traditioneel op één van onze vestigingen in het land.
 

De online rouwverwerking behandeling

De behandeling van rouwverwerking wordt per 1 januari 2014 niet meer vergoed door zorgverzekeraars. De Interapy behandeling voor rouwverwerking  is een kortdurende en intensieve online behandeling, met een gemiddelde duur van 8 weken. Per week schrijf je twee keer 45 minuten.

Door middel van schrijfopdrachten breng je de verwerking (weer) op gang. Je gaat schrijven over het verlies en de invloed die het op dit moment op je heeft. Je neemt je gedachten en gevoelens onder de loep (zoals: intens verdriet, boosheid, schuldgevoel, het idee het niet aan te kunnen zonder de ander, het gevoel in de steek gelaten te zijn). Samen met je psycholoog onderzoek je hoe je met het verlies om kunt gaan.

Schrijven

In de eerste vier schrijfopdrachten ga je zo precies mogelijk beschrijven wat je hebt meegemaakt.  Je schrijft in de ik-vorm en de tegenwoordige tijd, alsof je het nu meemaakt. Door herhaaldelijk te schrijven over deze moeilijke momenten, zul je merken dat  de verwerking op gang komt en het verdriet en de negatieve emoties minder moeilijk worden.

Adviesbrieven

Het verliezen van een dierbare kan heftige gevoelens en gedachten oproepen. Sommige van deze gevoelens en gedachten (zoals: schuldgevoelens, het idee hebben het niet alleen aan te kunnen), kunnen het verwerkingsproces in de weg staan en het verlies nog moeilijker maken. In deze fase van de behandeling ga je vanuit een ander perspectief naar je eigen situatie kijken. Je schrijft brieven aan een denkbeeldige vriend(in) die precies hetzelfde heeft meegemaakt. Je adviseert je vriend(in) hoe hij of zij anders tegen de situatie aan kan kijken. Hierdoor ontstaan er nieuwe perspectieven en ook de  mooie herinneringen krijgen  ruimte.

Afronding

De laatste twee schrijfopdrachten staan in het teken van integratie. Hierin blik je terug en richt je je op de toekomst. Je beschrijft wat je hebt meegemaakt en wat dat voor invloed dat op je gehad. Door middel van deze schrijfopdrachten geef je het verlies een plaats in je leven nu en in de toekomst.

Online cognitieve gedragstherapie

Interapy biedt psychologische behandeling gebaseerd op cognitieve gedragstherapie. De wisselwerking tussen gedachten, gevoelens en gedrag staat hierbij centraal. Je onderzoekt samen met je eigen therapeut welke gedachten en welk gedrag je klachten in stand houden en op welke manier je kunt ingrijpen. De behandeling bestaat uit een zorgvuldig samengesteld programma van oefeningen en opdrachten en is uitvoerig onderzocht op werkzaamheid door de Universiteit van Amsterdam.

Wat kan ik verwachten?

Hieronder zie je een overzicht van de stappen die je doorloopt.
Wat kan ik verwachten?

Wil je meer informatie?

Bel 088 - 11 55 835 tijdens kantooruren en kies voor optie 3 ‘overige vragen’. Je wordt dan direct te woord gestaan door een van onze servicemedewerkers die uw vraag over onze online behandelmogelijkheden kan beantwoorden.

Direct aanmelden

Je ontvangt meteen inloggegevens waarmee je toegang krijgt tot je persoonlijke Interapy website. Daar doorloop je de intake procedure.

Aanmelden