Cliëntervaring

Hieronder vind je ervaringen van mensen die de trauma behandeling hebben gevolgd. Ze blikken na afloop terug en staan stil bij de vraag: 'Wat heeft de Interapy behandeling voor mij betekend?'

Ineke de Boer

In dit fragment vertelt oncologie-verpleegkundige Ineke de Boer over haar ervaringen met Interapy. Hoewel zij niet de trauma, maar de burnout behandeling heeft gevolgd, is het interessant om te horen hoe zij de Interapy-methode heeft ervaren. Hieronder op deze pagina vind je ervaringen van mensen die wel de trauma behandeling hebben gevolgd.
 • Destijds 50- jarige vrouw met borstkanker uit Dronten.

  29-05-2017
  De traumabehandeling van Interapy heeft mij geweldig geholpen in het proces van borstkanker. De contacten waren digitaal, maar omdat mijn psycholoog mij op een persoonlijke manier benaderde, durfde ik me kwetsbaar/open op te stellen. Het heeft mij helderheid verschaft in de wirwar van gebeurtenissen, gevoelens en emoties. Mijn psycholoog gaf uitleg over waar deze vandaan kwamen en tools om deze beter te hanteren. O.a. door met andere ogen naar mijn eigen situatie te kijken, maakte hetgeen ik meegemaakt heb, minder traumatisch. Het schrijven gaf bovendien ruimte in mijn hoofd. De traumabehandeling heeft mij zeker geholpen om mijn "oude leven", van voor de ziekte, weer op te pakken.
 • 18-jarige jongen

  25-04-2016
  In het begin vond ik de therapie erg lastig. Het "exposure" gedeelte van de therapie hielp heel erg om de gebeurtenis weer dichtbij te halen. Door vervolgens verschillende brieven te schrijven aan iemand die zogenaamd het zelfde heeft meegemaakt werd de gebeurtenis in een heel ander licht gezet. Ik ging na of de dingen waar ik me schuldig over voelde ook echt mijn schuld waren(wat dus eigenlijk niet zo was) Aan het einde van de therapie schreef ik een afsluit brief waar ik in beschreef wat er gebeurd was, wat mijn reactie was en hoe ik het in de toekomst kan/wil aanpakken. De therapie is een goede stap geweest in de richting van het compleet verwerken vanwat er gebeurt is. Voor deze therapie had ik last van paniekaanvallen en nachtmerries. na de therapie heb ik geen aanvallen meer gehad en werden de nachtmerries ook veel minder. Het heeft me goed geholpen om om te gaan met m'n PTSS
 • Maria

  03-11-2014
  Ik heb de behandeling voor mijn depressie als zeer positief ervaren. Duidelijke doelen gesteld. Duidelijke procedure. Warm. Professioneel. Ik kan het iedereen aanraden.
 • 65 jarige vrouw

  30-06-2014
  Het trauma is heel lang geleden. Ik zou willen dat deze therapie eerder had bestaan. Het had mijn leven een stuk luchtiger gemaakt. Het voordeel van deze therapie is dat je niet met ongeloof of andere (fysieke of verbale) reacties van de therapeut wordt geconfronteerd. Een aanrader voor mensen met diepe trauma's en met voldoende schriftelijke expressievaardigheden.
 • anoniem

  12-03-2014
  Mijn ervaring met interapy heeft heel positief uitgepakt. Via schrijfopdrachten heb ik mijn traumatische ervaring en verlies een plekje kunnen geven. Door de ervaringen op te schrijven kreeg ik veel inzichten en duidelijkheid. Ik heb hierdoor veel op kunnen ruimen en los kunnen laten. Hierdoor kreeg ik weer ruimte en lucht en kwam mijn energie weer terug. Op deze manier kon ik mijn pijn en verdriet en angst los laten en kwam er weer ruimte en vreugde voor terug. De persoonlijke feedback van de psycholoog heb ik heel warm en ondersteunend en betrokken ervaren. Dat gaf mij een veilig gevoel en bevestiging dat ik op de juiste plek was met de juiste persoon. Ook heb ik ondersteuning gekregen van de psycholoog toen ik niet door mijn bedrijfsarts werd begrepen, waar ik haar nog steeds heel dankbaar voor ben. Om dit thuis te doen in je eigen veilige omgeving ging ik er ontspannen in waardoor ik gelijk bij de kern kwam.
Interapy is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering

Direct aanmelden

Je ontvangt meteen inloggegevens waarmee je toegang krijgt tot je persoonlijke Interapy website. Daar doorloop je de intake procedure.

Aanmelden