Blog

Wat is er actueel op het gebied van seksueel trauma? Zijn er relevante ontwikkelingen? Is er een belangrijk artikel verschenen? Heeft de Interapy-blogger iets interessants gelezen? Onze psychologen houden je op de hoogte.

Make Love

Door User Not Found | 18-06-2013,

Onlangs stond er in de (ochtend)krant een recensie van een nieuw verschenen voorlichtingsboek; Make Love.Een foto van vrijende jonge mensen sierde de ontbijttafel. Diezelfde avond waren op televisie bij DWDD een aantal jongeren van rond de 17 jaar uitgenodigd om aan tafel te praten over het boek. Het is niet altijd makkelijk om over seks te praten dus ik vond het bijzonder om te zien hoe open en eerlijk deze jongeren praatten over hun eigen seksuele ervaringen (en dan nog wel op TV).

Het boek is ook geschreven voor jongeren, om ze een hip en realistisch beeld te geven van seks en liefde. Want wat je allemaal op internet of op TV ziet heeft vaak weinig te maken met hoe het er in het echt aan toegaat. Om de mooie kanten van seks mee te geven staat het boek vol met tips over masturbatie (hoe doe je dat?), elkaar strelen (waar en op wat voor een manier?) en verschillende  standjes (‘12  tinten liefde’ kopte de krant).

Het boek heeft grappige illustraties en heel mooie blootfoto’s van echte mensen die vrijen en seks hebben.  De fotografe heeft in Berlijn (het boek is oorspronkelijk in het Duits verschenen en daar een grote hit) op straat stelletjes aangesproken en gevraagd of ze hen mocht fotograferen ‘als ze het deden’.  Veel vonden dat geen punt.

Seks moet je leren is het uitgangspunt van het boek.  En het is goed om te benadrukken dat het boek heus niet enkel voor jongeren geschikt is.  We kunnen vrij makkelijk  porno zien maar we weten vaak niet hoe de opwinding in ons eigen lichaam werkt. In dit boek wordt alles op heldere wijze uitgelegd; over de eerste keer maar ook over de keren daarna. Dat maakt het boek ideaal om in huis te hebben, het biedt een heleboel informatie en uitleg. Lezen over seks blijft toch makkelijker dan praten over seks!

Wil je meer weten over seksueel trauma?

Lees meer over seksueel trauma: