Blog

Wat is er actueel op het gebied van seksueel trauma? Zijn er relevante ontwikkelingen? Is er een belangrijk artikel verschenen? Heeft de Interapy-blogger iets interessants gelezen? Onze psychologen houden je op de hoogte.

Unbreakable

Door Kyra de Boer | 30-09-2013,

Wow, indrukwekkend… ‘Project Unbreakable’ van Grace Brown: http://projectunbreakable.tumblr.com/. Zij fotografeert mensen die een verkrachting of andere vorm van seksueel misbruik hebben meegemaakt, terwijl ze een bord vasthouden met daarop een uitspraak van de dader.

Het zijn schokkende teksten. Soms in heftigheid, maar soms juist door de subtiliteit waarmee goedgepraat wordt wat er gebeurt en geprobeerd wordt het slachtoffer medeverantwoordelijk te maken. Voorbeelden: “Ik probeer je alleen maar te laten zien hoeveel ik van je hou,” “Ik weet dat jij het ook wil,” “Je was me ook zó aan het uitdagen,” “Je zei wel nee, maar je lichaam zei iets anders…”

De mensen op de foto’s zijn sterke mannen en vrouwen, survivors zoals ze in het project worden genoemd. Zij laten zien dat zij het hebben overleefd en laten andere slachtoffers van seksueel geweld voelen dat ze niet alleen zijn. Een inspiratie!

Wil je meer weten over seksueel trauma?

Lees meer over seksueel trauma: