Verkrachting

Behandeling seksueel trauma: 'Ik heb geleerd dat het niet mijn schuld was, en dat ik me niet hoef te schamen.'
Ben je verkracht of aangerand? Ben je misbruikt? Als je een nare seksuele ervaring hebt gehad kan dat veel invloed hebben op hoe je je voelt. Je merkt misschien dat je gespannen en angstig bent. Je wordt soms ineens overvallen door flashbacks of je hebt nachtmerries waarin... Lees meer over trauma na aanranding of verkrachting

Behandeling verkrachting

Verwerken van de nare seksuele ervaring is het doel van de Interapy behandeling.  Als je zoiets naars hebt meegemaakt  zijn de herinneringen zijn vaak zo pijnlijk, angstig of verdrietig dat je ze liever uit de weg gaat. Vaak gaat dat een poosje goed, maar het vermijden van herinneringen kan...
Lees meer over de behandeling

Direct aanmelden

Je ontvangt inloggegevens waarmee je direct kostenloos onderzoek kan doen naar aanhoudende klachten na een seksueel trauma.

Aanmelden
Ik ben erg tevreden over de behandeling. Door het opschrijven van de gebeurtenissen en er eigenlijk steeds dieper op in te gaan, kon ik er steeds beter mee omgaan.

Meer cliëntervaringen
 • Blog: DO NOT TOUCH

  Rosa Timmer, verslaggever en columnist, publiceert op 13 juni 2015 haar column "Kruisgrijper" in het Dagblad van het Noorden. Daarin schrijft ze dat ze de week daarvoor in haar kruis werd gegrepen in een kroeg in Groningen. Lees meer
  11-11-2015, door Interapy Nederland

Wetenschap & seksueel trauma

Wij vinden het belangrijk dat onze behandelingen wetenschappelijk onderbouwd zijn. Nieuwe behandelingen worden uitvoerig onderzocht op kwaliteit en effectiviteit, in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam. Hieronder vind je een overzicht van de publicaties van Interapy en ander interessant wetenschappelijk onderzoek.
Overzicht publicaties

Wil je meer informatie?

E-mail of bel tijdens kantooruren naar:

088 - 11 55 811

Onze psychologen helpen je graag verder.

 • Vrouw 30+

  Ik heb kort op elkaar 2 traumatische gebeurtenissen meegemaakt. De situatie liet niet toe dat ik dit onder ogen kon komen waardoor ik 'op slot' raakte. Door de therapie heb ik nu meer ruimte in mijn hoofd, voel me ontspannen en kan ik alles gedoseerd gaan voelen. Ik ben niet meer bang om de emoties te ervaren, omdat ik weet dat ik er niet in verdrink.
 • Frank

  Ik heb de burn-out behandeling van Interapy als heel positief ervaren. Ik heb er goede inzichten door gekregen over hoe ik doe en denk, waardoor ik mijn burn-out niet alleen maar als iets negatiefs kon zien, maar ook als aanleiding tot een verdiepingsslag qua zelfkennis. Het volgen van de behandeling bleek daarnaast ook een mooi hulpmiddel met veel praktische handvatten om richting te bepalen in het omgaan met mijn ziekteverzuim resp herstel. De methode per behandelstap: lezen, doen, schrijven en daar dan feedback op krijgen, werkte bij mij heel goed.