Nieuws

Hieronder staan nieuwsberichten van Interapy.

Interapy verhoogt therapietrouw in de GGZ

Door Interapy | Nov 16, 2012

E-health en traditionele GGZ smelten samen

Arnhem, 1 oktober 2012 – Interapy en de HSK Groep introduceren de hybride behandeling voor Nederlanders met psychische problemen. Ruim 70 % van de mensen met psychische klachten die online behandeld wordt bij Interapy maakt de behandeling af. Dit is het hoogste percentage van alle e-health aanbieders in Nederland; vergelijkbaar met de therapietrouw bij goede face-to-face behandeling in de GGZ. Interapy is bezig dit percentage naar 85% te verhogen door de hybride behandeling aan haar aanbod toe te voegen. De hybride behandeling bestaat uit intensieve online hulp met waar nodig face-to-face gesprekken met een psycholoog van HSK. Het verminderen van drop-outs in de GGZ betekent een flinke kostenbesparing en kwaliteitsverbetering voor de sector.

Het uitgangspunt van Interapy is; de juiste en meest effectieve zorg, is zorg op maat.
In de intake wordt, op basis van uitgebreid online onderzoek, door een psycholoog samen met de cliënt bepaald wat de best passende behandeling is. Dit kan een volledige online behandeling zijn, een hybride behandeling of eventueel een volledig face-to-face traject (zie bijgevoegd model). De inventarisatie van een eerste pilot is veelbelovend.  Alle mensen (n=22) die aan de hybride pilot zijn begonnen zijn na 2 maanden nog in behandeling. Dat geeft hoop want uit cijfers van de klassieke online populatie blijkt dat ongeveer 9% uitvalt in de eerste maanden. Interapy stelt deze hybride-methodiek ook ter beschikking van collega GGZ instellingen.

Eddy van Doorn, algemeen directeur Interapy: ‘Door deze unieke samenwerking worden de krachten van online en face-to-face behandeling gekoppeld. Hierdoor verwachten we het uitvalpercentage terug te dringen tot ver onder het landelijke gemiddelde. Daarnaast profiteert Interapy ook van de kennis met betrekking tot de bedrijfsvoering die HSK meebrengt. Na een minder rooskleurig jaar in 2011 ziet de toekomst er voor Interapy goed uit. Interapy blijft samen met haar partners werken aan goede online diagnostische instrumenten, behandelingen en innovatieve trajecten als de hybride behandeling.’

Over Interapy

Interapy is de toonaangevende zorgaanbieder en ontwikkelaar van e-health en online therapie in de geestelijke gezondheidszorg. De online behandelmethode van Interapy is wetenschappelijk onderbouwd en bewezen effectief, minimaal zo effectief als face to face behandeling van hoge kwaliteit.

Over HSK Groep

De HSK Groep is een landelijke organisatie op het gebied van psychologische zorg. HSK onderzoekt en behandelt mensen met psychische klachten. De behandelmethode is wetenschappelijk onderbouwd, efficiënt en bewezen effectief. De behandeling is gericht op een spoedig herstel en in geval van ziekteverzuim ook op werkhervatting. Het resultaat op lange termijn staat centraal. Dankzij de beproefde behandelmethode én het feit dat HSK geen wachtlijsten kent, zijn cliënten snel weer klachtenvrij.

Meer weten over Interapy?