Over Interapy

Interapy is de zorgaanbieder en ontwikkelaar van e-health en online therapie in de geestelijke gezondheidszorg. Met ons aanbod van succesvolle online behandelingen bieden wij zorg van hoge kwaliteit voor de meest voorkomende psychische klachten. Daarnaast levert Interapy een belangrijke bijdrage aan het wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit en kwaliteit van online behandelmethodes.

Interapy komt voort uit een onderzoeksgroep van de Universiteit van Amsterdam, ondersteund door het Fonds Psychische Gezondheid. In 1997 startte Prof. Dr. A. Lange en een wetenschappelijk team een onderzoek naar het gebruik van internet als communicatiemedium in de behandeling van cliënten.

Sinds 1999 worden online behandelingen door Interapy aangeboden. De eerste behandeling was de verwerkingsbehandeling ‘Stress door schokkende ervaring’. De onderzoeksresultaten van deze online behandeling toonden aan dat 80% van de cliënten verbeterde tot klachtenvrij niveau, met uitsluitend online behandelcontacten. Een opmerkelijk en revolutionair resultaat.

In de loop der jaren zijn er behandelprotocollen voor diverse psychische stoornissen bijgekomen. De wetenschappelijke resultaten blijven positief en consistent voor elke nieuwe behandeling. In 2005 werd Interapy door de Inspectie voor de Gezondheidszorg en voor de AWBZ toegelaten als officiële zorginstelling.

Vernieuwend én bewezen effectief

Interapy maakt tijdens de gehele behandeling gebruik  van online communicatie en heeft de effectiviteit daarvan bewezen. Interapy is wereldwijd daarmee trendsetter en de eerste aanbieder geweest van professionele online psychologische hulp. Onderzoekers en andere medewerkers van Interapy zijn met regelmaat spreker op internationale congressen. Internet wordt tegenwoordig door steeds meer zorgorganisaties gebruikt als onderdeel van een psychische behandeling. Uit een onafhankelijk vergelijkend onderzoek naar e-health van het Trimbos Instituut in 2007 komt Interapy als de meest werkzame internetbehandeling naar voren.

Behandelorganisatie

De behandelorganisatie is het grootse onderdeel van Interapy, bestaande uit een multidisciplinair team van psychologen, behandelcoördinatoren, teamleiders en supervisoren. Er worden hoge eisen gesteld aan de psychologen. Ze hebben allen een achtergrond in de cognitieve gedragstherapie, maar krijgen ook een interne opleiding. Daarin gaat het over internet, maar vooral over behandelen. De filosofie van Interapy is dat een goede psycholoog een vakman of vakvrouw is, maar ook iemand die het zich aantrekt hoe het met een cliënt gaat. Er wordt veel aandacht besteed aan supervisie en intervisie activiteiten.

Ontwikkelafdeling

Interapy heeft een eigen onderzoek- en ontwikkelafdeling die nauw samenwerkt met universiteiten en kennisinstituten. Psychologen, wetenschappers en programmeurs maken er nieuwe behandelingen.

HKZ gecertificeerd

De Interapy organisatie is HKZ gecertificeerd, wat een gedegen kwaliteitsmanagement systeem garandeert. Het HKZ Keurmerk bewijst én waarborgt de kwaliteit van de geleverde zorg. Een organisatie met een HKZ Keurmerk heeft intern de zaken goed op orde, stelt de klant principieel centraal en werkt voortdurend aan verbetering van de zorg- en dienstverlening.

Wil je meer informatie?

Bel 088 - 11 55 835 tijdens kantooruren en kies voor optie 3 ‘overige vragen’. Je wordt dan direct te woord gestaan door een van onze servicemedewerkers die uw vraag over onze online behandelmogelijkheden kan beantwoorden.
Interapy is gewaardeerd op ZorgkaartNederland.Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering