Nieuws

Hieronder staan nieuwsberichten van Interapy.

Eindconferentie Kennisplatform INPREZE: Niet denken, maar doen?

Door Interapy | Nov 04, 2015

Donderdag 10 december 2015 vindt de INPREZE eindconferentie over onderzoek naar, en implementatie van e-health plaats. Onderzoek en implementatie zijn belangrijke thema’s in het domein van e-mental health. Wat is het belang van goed onderzoek voor brede afname van producten? Hoe kunnen we zorgen dat onderzoek en implementatie dichter tegen elkaar aan gaan zitten? Zijn daar andere vormen van onderzoek voor nodig?

Met onder andere: Heleen Riper (hoogleraar VU), Pier Prins (hoogleraar UvA), Marten Blankensteijn (oprichter Blendle) en Bas Haring (Universiteit Leiden, BNN).

Voor wie?
Dit congres is voor professionals in de GGZ en de zorg die geïnteresseerd zijn in online preventie, zelfhulp en behandeling. Ook voor professionals die betrokken zijn bij de implementatie van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is deze bijeenkomst interessant.

Deelname aan het symposium is gratis. Aanmelden kan via dit formulier. Klik hier voor het volledige programma van de conferentie.

Achtergrond: INPREZE project
Deze eindconferentie vindt plaats in het kader van het project INPREZE. Dit project voorziet in het oprichten van een kennisplatform voor het (door)ontwikkelen van innovatieve ICT toepassingen voor online preventie, zelfhulp en indicatiestelling in de geestelijke gezondheidszorg.

Veel organisaties die actief zijn in of voor de GGZ hebben de afgelopen jaren online toepassingen ontwikkeld, voor preventie, zelfhulp en behandeling. Er zijn apps voor verschillende psychische klachten, zoals angststoornissen, depressie en autisme. De grootste uitdaging hierbij is het realiseren van brede implementatie van online toepassingen en ervoor zorgen dat deze op een goede (veilige) manier worden ingezet.

Voor het succesvol implementeren van eGGZ toepassingen is een sterkere bundeling van kennis noodzakelijk alsook een betere samenwerking binnen de keten.

INPREZE wordt medegefinancierd door de Europese Commissie, de provincie Noord-Holland en de Rijksoverheid. Het project wordt uitgevoerd door de volgende projectpartners:
- Stichting Arq
- AMC Divisie Psychiatrie
- Dr. Leo Kannerhuis
- Interapy

Meer weten over Interapy?