Nieuws

Hieronder staan nieuwsberichten van Interapy.

Interapy een van de drie Nederlandse partners in groot e-health-project

Door Interapy | Nov 01, 2016
Drie Nederlandse organisaties werken mee aan een internationaal project dat de inzet van e-health in de ggz moet stimuleren. Ze gaan de komende jaren samenwerken in het eMEN-project.

Dat meldt Arq Psychotrauma Expert Groep, een van de organisaties die vanuit Nederland meewerkt aan het project. Dat doet de groep samen met de Vrije Universiteit en Interapy. Het doel van het project is om de geestelijke gezondheidszorg toegankelijker, kwalitatief beter en meer kosteneffectief te maken door middel van e-mental health. In totaal lijdt 38 procent van de Europese bevolking aan een psychische aandoening.

e-health
Nederland 'trekt' het project omdat het koploper is in Europa op het gebied van e-health in de ggz, meldt Arq. Naast de drie organisaties doen ook zorginstellingen, belangenorganisaties voor ggz en onderzoeksinstituten uit het Verenigd Koninkrijk, België, Ierland, Frankrijk en Duitsland mee. Ze gaan tot 2019 onderzoek doen naar e-health, producten ontwikkelen, beleid vormen en adviseren over de digitale hulp. Uiteindelijk moet het project ertoe leiden dat in de landen die meedoen meer e-health wordt ingezet in de ggz en dat er best practices worden ontwikkeld op dit gebied.


Bron: Zorgvisie

Meer weten over Interapy?