Bekijk hier onze blogs

Wat is er actueel? Zijn er interessante ontwikkelingen? Is er een goed artikel verschenen? Heeft de Interapy-blogger iets interessants gezien? Onze psychologen houden je op de hoogte.

Maandagochtend

Door Melissa Blommers | 28-09-2012, Het maandagochtendgevoel. Iedereen kent het en het is algemeen bekend dat maandag de rottigste dag van de week is. Maar wanneer we verder gaan kijken en de dagen van de week en ons humeur in kaart brengen, blijken we dinsdag, woensdag en donderdag net zo vervelend te vinden als maandag. Pas als het weekend voor de deur staat, gaan we ons beter voelen.

Amerikaanse onderzoekers vroegen 340.000 mensen naar hun humeur. Dit gebeurde telefonisch. Gevraagd werd naar de mate van zorgen en stress en wat blijkt? De respondenten gaven aan zich op vrijdag, zaterdag en zondag een stuk beter te voelen dan op maandag, dinsdag, woensdag of donderdag. Vlak voor en tijdens het weekend blijkt men zich over het algemeen een stuk gelukkiger te voelen dan tijdens werkdagen. Ze vonden hierbij geen verschil tussen maandag of een andere werkdag.

Arthur Stone, één van de onderzoekers, vindt dat we kunnen concluderen dat ons moeilijke maandaggevoel niet klopt. Hij gaat er eerder vanuit dat het contrast tussen het weekend en het begin van de werkweek ervoor zorgt dat we maandag als minst favoriete dag beschouwen. Lees het volledige artikel hier:

http://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/17439760.2012.691980

Wil je meer weten over burn-out?

Lees meer over burn-out: