Burn-out en gerelateerde psychische stoornissen

burn-out. burnout, burn out

Kunnen stress en overspanning leiden tot een psychische stoornis?

Een beetje stress of spanning kan helpen om het beste uit uzelf te halen; de welbekende ‘gezonde spanning’. Maar als u geen moment meer kunt vinden om te ontspannen, dan kunt u overbelast raken. Vaak wordt de term burn-out gebruikt voor klachten die zowel mentaal als fysiek zijn. Het soort klachten en de ernst kunnen verschillen. Werkstress, overspanning en burn-out klachten kunnen geleidelijk in elkaar overgaan. Afhankelijk van de ontstaansgeschiedenis, de ernst en duur kan er tevens sprake zijn van een psychische stoornis. Veelal gaat het dan om een zogenaamde somatoforme stoornis of een stemmingsstoornis.

Klachten bij burn-out en een psychische stoornis

Uw klachten kunnen ontstaan door het ervaren van stress, een hoge werkdruk, spanningen thuis of een combinatie hiervan. Het evenwicht tussen uw draagkracht en uw draaglast raakt verstoord.
Lees meer over klachten bij burn out en een psychische stoornis 

Direct aanmelden

Je ontvangt inloggegevens waarmee je direct kostenloos onderzoek kan doen naar je burn-out klachten. 

Aanmelden
Hoewel ik dit niemand gun, kan ik iedereen die te maken heeft met een burn-out of gerelateerde psychische stoornissen aanraden direct te starten met een behandeling bij Interapy!! Doe het, en je zult al naar enkele stappen merken dat het werkt! Interapy bedankt...  
 
Meer cliëntervaringen
 
  • Blog: Check je werkstress!

    Via ‘De Wereld Draait Door’ ontdek ik pas de op een na laatste dag dat het ‘Check je werkstress week’ is! Interessante testjes en informatiebrochures om werkstress bespreekbaar te maken. Lees meer
    06-11-2014, door Kyra de Boer

Wetenschap en psychische stoornissen

Wij vinden het belangrijk dat onze behandelingen wetenschappelijk onderbouwd zijn. Nieuwe behandelingen worden uitvoerig onderzocht op kwaliteit en effectiviteit, in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam. 

Overzicht publicaties

Wil je meer informatie?

E-mail of bel tijdens kantooruren naar:

088 - 11 55 811

Onze psychologen helpen je graag verder.