Paniek blog

Wat is er actueel op het gebied van paniek? Zijn er interessante ontwikkelingen? Is er een goed artikel verschenen? Heeft de Interapy-blogger iets interessants gezien? Onze psychologen houden je op de hoogte.

Door-racen tot je lichaam ‘stop’ zegt

Door Kyra de Boer | 28-08-2012, Hoe ontstaat paniek eigenlijk? Door het voeren van intakegesprekken, zowel met mensen met beginnende paniekklachten als met mensen die al jaren te kampen hebben met (de angst voor) paniekaanvallen, weet ik dat iedereen zijn of haar eigen verhaal heeft. Bij sommige mensen ontstaat het totaal willekeurig, voor hun gevoel uit het niets en sommigen herkennen een zekere opbouw.

Zo ook de mensen uit de documentaire ‘Alles wat we wilden’ van Sarah Domogala, VPRO (2010). In een wereld waar ‘the sky the limit’ is, ligt de druk om het perfecte leven te hebben hoog. Iedereen kijkt mee, via facebook, twitter en in het uitgaanscircuit. Deze hoge druk resulteert niet zelden in stress. Stress kan zich ontwikkelen tot fysieke stress en bij fysieke stress wordt een paniekaanval sneller getriggerd dan in ontspannen toestand (vandaar dat veel mensen met een burn-out ook bekend zijn met paniekverschijnselen). Dit is precies wat er gebeurt bij enkele hoofdpersonen van de documentaire. Herkenbaar?
http://www.hollanddoc.nl/kijk-luister/documentaire/a/alles-wat-we-wilden.html

Wil je meer weten over paniek?

Lees meer over paniek: