Blog

Wat is er actueel op het gebied van trauma? Zijn er interessante ontwikkelingen? Is er een goed artikel verschenen? Heeft de Interapy-blogger iets interessants gezien? Onze psychologen houden je op de hoogte.

Sterker dan je denkt

Door Kyra de Boer | 17-12-2012,

Vandaag ging ik in één keer even terug in de tijd. Naar mijn afstuderen, om precies te zijn. Ik heb toen meegewerkt aan een onderzoek naar huiselijk geweld. Later, toen ik bij Interapy begon, heb ik verschillende vrouwen in behandeling gehad, om een gewelddadige relatie te verwerken. Het is zo mooi om te zien hoe sterk en veerkrachtig mensen kunnen zijn. Hoe mensen de controle kunnen terugpakken over hun leven en hun herinneringen en hoe ze zichzelf kunnen vergeven (vaak heeft een gewelddadige relatie zoveel impact op iemands zelfbeeld, dat ze zichzelf de schuld geeft voor hoe het is gelopen).

Ik raak nog steeds onder de indruk als ik de verandering zie die zij teweeg kunnen brengen in de behandeling en in zo’n korte tijd. Van slachtoffer zijn ze veranderd in een sterke, onafhankelijke, zelfbewuste vrouw of in elk geval een heel stuk in die richting. En alle dingen die daarbij kunnen helpen, juich ik natuurlijk van harte toe! Dat brengt mij bij waarom dit allemaal bij me opkwam: vandaag ontvingen wij op de behandelcoördinatie de flyer van Stichting Zijweg voor E-day 2013. Slachtoffers van (ex-) partnergeweld kunnen elkaar ontmoeten, steunen en tips uitwisselen en je kunt verschillende workshops volgen met het thema: ‘Empowerment’. Een mooie combinatie van geloven en werken aan je eigen kracht en samen sterk staan.

Aanmelden kan nog tot 11 januari 2013 via bureau@stichtingzijweg.nl   

Wil je meer weten over trauma?

Lees meer over trauma: