Blog

Wat is er actueel op het gebied van seksueel trauma? Zijn er relevante ontwikkelingen? Is er een belangrijk artikel verschenen? Heeft de Interapy-blogger iets interessants gelezen? Onze psychologen houden je op de hoogte.

DO NOT TOUCH

Door Interapy Nederland | 11-11-2015, Rosa Timmer, verslaggever en columnist, publiceert op 13 juni 2015 haar column "Kruisgrijper" in het Dagblad van het Noorden. Daarin schrijft ze dat ze de week daarvoor in haar kruis werd gegrepen in een kroeg in Groningen. Collega columnist Hadjar Benmiloud schrijft een week later in de Metro dat ze twee jaar eerder is aangerand. Beide columnisten zochten met hun verhaal de publiciteit, omdat ze te maken kregen met het taboe dat rust op aanranding. Een taboe dat doorbroken moet worden. De columns zorgden voor veel discussie in kranten en op radio en tv, onder andere over de vraag of slachtoffers wel of geen aangifte moeten doen, en de manier waarop dat zou moeten gaan.

In november interviewde Glamour Rosa Timmer, Hadjar Benmiloud en Interapybehandelaar Janneke Broeksteeg over het taboe dat rust op seksueel geweld, de schaamte die veel slachtoffers voelen, en de vraag of het wel of niet verstandig is om aangifte te doen na een aanranding of verkrachting.

Lees het artikel in de Glamour

Wil je meer weten over seksueel trauma?

Lees meer over seksueel trauma: