Onze aanpak bij depressie

De nadruk ligt op het opsporen en veranderen van negatieve gedachten. Bovendien onderzoek je welke activiteiten jouw stemming positief beïnvloeden. Zo klim je uit je dal en voorkom je terugval in de toekomst.  Gedurende de behandeling krijg je meer inzicht in de gedachten en gevoelens die een rol spelen bij je depressieve klachten. Je leert anders omgaan met sombere gevoelens en negatieve gedachten. Hierdoor verbetert je stemming gaandeweg en verdwijnen je negatieve gevoelens. Wij bieden depressie behandeling volledig online aan maar ook hybride of traditioneel op één van onze vestigingen in het land.

De online depressie behandeling

De Interapy behandeling depressie is een intensieve online behandeling. Je hebt je eigen Interapy therapeut en werkt gemiddeld twee keer per week aan de behandeling. Gemiddeld zijn mensen  21 weken met de behandeling bezig.

Bewustwording

In de eerste fase van de behandeling krijg je meer inzicht in je depressieve klachten en welke factoren daarop van invloed zijn. Hierdoor ben je beter in staat je stemming te beïnvloeden.

Structuur en dagschema

Samen met je behandelaar onderzoek je hoe jij je dag indeelt. Daarbij let je op structuur, voldoende ontspanning, lichaamsbeweging en een gezond dag- en nachtritme. 

Automatische negatieve gedachten

Je leert je negatieve gedachten herkennen en kritisch te onderzoeken. Zo kun je negatieve gedachten vervangen voor andere, meer helpende gedachten, waardoor je je beter gaat voelen.

Positieve zelfspraak

Als je depressief bent is het vaak moeilijk om positieve eigenschappen van jezelf te zien. Vaak vergeet je de dingen die je voor elkaar krijgt op een dag en die je leven aangenamer maken. In dit onderdeel word je  gestimuleerd hier (weer) bewust van te worden.

Omgaan met anderen

Omgaan met andere mensen wordt vaak moeilijker als je depressief bent. In dit onderdeel oefen je met technieken die de omgang met anderen makkelijk maken. Zoals het geven van complimenten, het aangeven van je grenzen en het tonen van interesse in anderen.

Voorkómen van terugval

Als afsluiting van de behandeling maak je een overzicht van wat je hebt geleerd in de behandeling. Dit wordt een plan waarin je alle opgedane inzichten en de geleerde vaardigheden op een rij zet. Zo ontstaat jouw persoonlijke richtlijn voor het dagelijks leven en een ‘zelfgebruiksaanwijzing’ voor moeilijke momenten.

Online cognitieve gedragstherapie

Interapy biedt psychologische behandeling gebaseerd op cognitieve gedragstherapie. De wisselwerking tussen gedachten, gevoelens en gedrag staat hierbij centraal. Je onderzoekt samen met je eigen therapeut welke gedachten en welk gedrag je klachten in stand houden en op welke manier je kunt ingrijpen. De behandeling bestaat uit een zorgvuldig samengesteld programma van oefeningen en opdrachten en is uitvoerig onderzocht op werkzaamheid door de Universiteit van Amsterdam.

Wat kan ik verwachten?

Hieronder zie je een overzicht van de stappen die je doorloopt.
Wat kan ik verwachten?

Wil je meer informatie?

Bel 088 - 11 55 835 tijdens kantooruren en kies voor optie 3 ‘overige vragen’. Je wordt dan direct te woord gestaan door een van onze servicemedewerkers die uw vraag over onze online behandelmogelijkheden kan beantwoorden.

Direct aanmelden

Je ontvangt meteen inloggegevens waarmee je toegang krijgt tot je persoonlijke Interapy website. Daar doorloop je de intake procedure.

Aanmelden