Hoe werkt Interapy?

In onderstaande video's wordt vanuit verschillende invalshoeken verteld hoe een behandeling bij Interapy verloopt. Onder de video's vind je meer informatie en een overzichtelijk stappenplan.

Cliënten over hun behandling

 

Huisarts over Interapy

Zo werkt een Interapy behandeling

Online cognitieve gedragstherapie

De online behandelingen van Interapy zijn gebaseerd op cognitieve gedragstherapie. Hierbij staat de wisselwerking tussen gedachten, gevoelens en gedrag centraal. Je onderzoekt welke factoren je klachten in stand houden en op welke manier je kunt ingrijpen. Een behandeling bestaat uit een zorgvuldig samengesteld programma van oefeningen en opdrachten. De Interapy methode en behandelingen zijn uitvoerig onderzocht op werkzaamheid door de Universiteit van Amsterdam. Mede daarom zijn we de meest gewaardeerde GGZ-instelling van Nederland op ZorgkaartNederland.

Hoe ziet een Interapy behandeling er uit?

Grondige intake

Nadat je je hebt aangemeld krijg je een inlogcode per e-mail. Je kan dan direct beginnen met het invullen van een aantal vragenlijsten. Dit is een zorgvuldig onderzoek naar je klachten. Het helpt ons inzicht te krijgen in je problematiek en jou de juiste zorg te bieden. In het telefonisch behandeladvies gesprek bespreekt onze psycholoog de uitkomst met je. Als een Interapy behandeling past bij je klachten, kan je snel aan de slag.

Eigen psycholoog

Na het aanmeldingsproces ga je aan de slag met je eigen psycholoog die gespecialiseerd is in het online behandelen van jouw klachten en die je gedurende de hele behandeling begeleidt.

Intensief online contact

Tijdens de behandeling werk je één keer per week, op een vaste dag, aan de behandeling. Doordat de behandeling zo intensief is kom je gauw tot de kern van het probleem en kun je snel aan je vooruitgang gaan werken.

Duidelijk behandelplan

Elke online behandeling bestaat uit een aantal vaste stappen waarvan is aangetoond dat deze effectief zijn voor het behandelen van jouw klacht. Tijdens de behandeling kun je steeds zien op welk punt in het proces je bent en welke stappen er nog volgen. Je teksten en de reacties van je psycholoog blijven bewaard, waardoor je ze tijdens of na de behandeling kunt teruglezen.

Oefeningen en feedback

Je doorloopt met je psycholoog een gestructureerd traject, waarbij je psycholoog je steeds oefeningen en feedback geeft. Dit kunnen schrijfopdrachten zijn, maar ook opdrachten om ergens over na te denken of iets op een andere manier aan te pakken dan je gewend bent.

Graag willen wij je erop attenderen dat Interapy een No-Show beleid hanteert. Voor afspraken die niet tijdig worden afgezegd zal een no-show tarief (€50) bij jou in rekening worden gebracht.

Toch iemand zien?

Naast volledig online behandelingen bieden we in samenwerking met onze landelijke partner HSK ook traditionele (face-to-face) en hybride behandelingen op locaties in het hele land. Hybride behandelingen zijn een combinatie van online en traditionele behandelsessies.