Blog

Wat is er actueel op het gebied van trauma? Zijn er interessante ontwikkelingen? Is er een goed artikel verschenen? Heeft de Interapy-blogger iets interessants gezien? Onze psychologen houden je op de hoogte.

Delen

Door Kyra de Boer | 08-10-2013,

In maart schreef ik over het onbegrip waar beroepsgroepen die geregeld te maken hebben met bedreigende situaties en geweldsdelicten (zoals politieagenten en gevangenisbewaarders) tegenaan lopen (http://www.interapy.nl/trauma/blog/trauma-blog/2013/03/22/boys-don-t-cry).

Nu is er een stevig signaal gegeven door het Ministerie van Veiligheid en Justitie: zij maken subsidie vrij voor het organiseren van ervaringsbijeenkomsten voor agenten met een posttraumatische stress-stoornis (PTSS).

http://www.blikopnieuws.nl/bericht/205284/minister-geeft-subsidie-aan-hulp-voor-hulpverleners

Geweldig nieuws! En onverwacht, binnen de huidige bezuinigingen waar je nu tijdens de Algemene Beschouwingen mee platgegooid wordt.

Rick Franx, oprichter en programmamanager van de stichting Hulp voor Hulpverleners, zegt over de ervaringsdag voor agenten met  een trauma: `Deze ontmoeting staat op de eerste plaats in het teken van waardering en erkenning. Maar net zo belangrijk is het contact met (oud-)collega's die met dezelfde problemen kampen. Ook de Centrale Ondernemingsraad is aanwezig om te luisteren naar alle ervaringen van collega's met PTSS en om met hen van gedachten te wisselen.'

Ik vind het een pracht-initiatief! Op de site van Interapy is het ook mogelijk om naar ervaringen van mensen met PTSS te ‘luisteren’. Mensen die de online behandeling voor traumaverwerking hebben gedaan delen hoe dit proces voor hen is verlopen. Inspiratie! http://www.interapy.nl/trauma/clientervaring

Wil je meer weten over trauma?

Lees meer over trauma: